Bezpieczeństwo i higiena pracy
Edukujemy pracowników na temat zasad zachowania zdrowia, bezpieczeństwa i higieny w pracy.
Każdy pracownik linii produkcyjnej pracuje w odzieży ochronnej z uwzględnieniem jednorazowych , rękawiczek i czepków, oraz ma obowiązek dezynfekcji rąk przed przystąpieniem do pracy.
Bezpieczeństwo oraz higiena w części produkcyjnej są stale monitorowane.
Współpracujemy wyłącznie ze stałymi, sprawdzonymi i zaufanymi dostawcami, którzy okresowo są przez nas kontrolowani. Dbamy o standardy dostaw i stale przypominamy naszym dystrybutorom i dostawcom o obowiązujących ich zasadach dotyczących właściwego i bezpiecznego przechowywania produktów.
Podczas każdej dostawy sprawdzamy:
- warunki transportu (czystość pojazdu, temperatura chłodni/mroźni – czy jest prawidłowa i zgodna dla danej dostawy),
- stan opakowań (rodzaj opakowania, występowanie uszkodzeń),
- zgodność z zamówieniem (rodzaj, ilość),
- oznakowanie (nazwa produktu, termin przydatności do spożycia),
- wizualną ocenę towaru (kolor, konsystencja, zapach).
Podczas okresowych kontroli sprawdzamy głównie stan sanitarno-higieniczny u dostawcy. Weryfikujemy, czy dostawca spełnia wymagania dotyczące systemów bezpieczeństwa żywności. Dostawy realizowane przez nas do klientów indywidulanych są realizowane samochodami wyposażonymi w agregaty chłodnicze i codziennie przed załadunkiem są myte i dezynfekowane. Czynności mycia i dezynfekcji potwierdzane są zapisami w formularzach, a weryfikowane na co dzień przez managerów.